DamburgerWinkels mogen in het vervolg sterke drank schenken! Overdag. Top idee van Plasterk. Maakt winkelen pas echt gezellig. Terwijl die dames voor een Twitterspiegel met hun Facebook-achterban overleg plegen over die nieuwe panty, ketsen wij mannen aan de Primark-bar een paar Gin-Tonics naar binnen. Uit blik natuurlijk, want meer kun je van zo’n 16-jarige winkelhulp niet verwachten.

Het maakt Blokker met 440 bars met WiFi plots weer super relevant. Nix winkels sluiten! Gewoon openen met die handel. En vlot een beetje. Op AA-locaties. Fuck Action!

Zie je ook al zo uit naar die hippe semi-exotische cocktails van de Xenos? Of die Halal-kopstoten bij de Wibra? Ik ook! Dit briljante idee van Plasterk moet haast de ultieme redding voor V&D zijn: je giet dat koopvee vol en duwt ze vervolgens die jaren-’50 collectie in de mik. Da’s levert een kater op waar geen aspirientje tegen helpt!!

De horeca mag ‘s-avonds kratten bier verkopen en natuurlijk t-shirts, dildo’s, leesbrillen en kruisbogen. Leuk! Dat zou je tenminste zeggen, maar die kroegbazen zien niets in het plan. Die gasten zullen ook eens een keer iets hartelijk omarmen. Ze komen met allerhande onzinnige argumenten. Iets van die diploma’s en cursussen die je moet volgen om in een kroeg alcohol te morgen schenken. Vakkennis die je moet hebben voor zo’n drankvergunning. Iets over hygiëne en dat soort bullshit. Dat kan je toch allemaal niet verwachten van zo’n zaterdaghulp die werkt bij een tent die de Derde Wereld stimuleert met al die banen voor kinderen. Je mag blij zijn als zo’n winkelmedewerker het Nederlands een beetje machtig is en zonder een nagel te breken een blik Damburger bier voor je open kan maken. Maar meer verwacht je als koopvee ook niet.

Prima initiatief dus van dit kabinet. Financiering van die retail-bars mag schimmig blijven, dus zo geef je de retailketens de kans om met zwart geld te gaan rommelen. Kunnen ze mooi in dat gat springen dat de vastgoedbranche op dit moment laat liggen.

Tot snel aan de bar bij de Readshop. Proost!

Twitter @royalty

Meer als dit:

– Dood aan de vakman!

– Beste restauranthouder, over je website

– Als koopvee je winkel zat is.